Coaching with Crina

In ultima perioada, coaching-ul a devenit una dintre profesiile cu o crestere foarte mare. Se gasesc tone de informatii pe net sau gasesti din ce in ce mai multa lume care va promit sa va ajute sa va imbogatiti, sa gasiti dragostea, sa va imbunatatiti afacerea si sa obtineti aproape orice prin investirea banilor in programele „Easy 1-2 Steps”. Desi nu este nimic in neregula cu faptul ca vrei sa iti faci publicitate, este esential sa fii foarte clar despre ceea ce constituie coaching-ul.

Asa cum nu sunt 2 (doi) oameni la fel, asa si fiecare coach isi are propria metoda sau abordare.
Indiferent cat de increzatori suntem in fortele proprii, fiecare dintre noi avem propriul “bagaj”. De cele mai multe ori, eu lucrez in sedinte de 1-1, fata-in-fata, telefon sau skype, depinde de cerintele si locatia clientului pentru a va ajuta sa obtineti claritate, strategie si sa vedem ce putem lua din acel “bagaj” pentru a trai si simti din ce in ce mai bine, din toate punctele de vedere si la toate nivelurile.

Va voi motiva, sprijini, dar si provoca. Impreuna vom crea solutii care sa abordeze provocarile si obstacolele din viata dvs. profesionala si personala.

Modelul care mie imi place si dupa care eu lucrez este de o sedinta, o data pe saptamana, pentru a putea petrece putin timp in care persoana sa proceseze informatia, si de ce nu sa isi faca temele. wink

Primele mele cursuri au fost in programele Dale Carnegie din Bay Area, SUA unde am activat aproape 3 ani ca si coach. Mai tarziu, dupa ce viata m-a purtat pe alte continente si am inceput sa lucrez cu mai multe echipe, personalitati, mi-am format un sistem, care combina principiile invatate cu practica de zi cu zi din multinationale, din mediul de afaceri dar si din viata pesonala.
Un coach nu are toate raspunsurile tot timul. Si intr-un fel poate este normal. Se poate sa aiba un background diferit de al tau. Dar un bun coach va pune intrebari – atat pentru a personaliza sedinta dar cat si pentru a va stimula, a reflecta, a va face sa vedeti situatia si la un alt nivel poate mai detaliat sau de ce nu din alt unghi.

Beth Temple, consultant si strateg de produse digitale din New York, spunea. “Este nevoie intotdeauna de ochi fresh, adica de cineva care sa puna in ordine, zi de zi, lucrurile, mai ales daca este vorba despre start-up, unde poate exista mult haos”. Si tot ea spunea “un coach poate rezolva problemele afacerii in doar cateva ore”.